Sarah Engelhard

Plastic Drift
24 juni – 30 juli 2016

 

Sarah Engelhard (fotograaf en marien bioloog) is gefascineerd door de menselijke invloed op de natuur en de talrijke sporen die de mens achterlaat in haar omgeving. In de serie Plastic Drift manifesteert dit zich in een schijnbaar naïeve blik op het plastic zwerfafval in de oceanen bij Curaçao en Kalimantan.

Omdat de plastic objecten op Sarah’s foto’s lijken op te gaan in hun omgeving zou je bijna vergeten dat ze er niet thuis horen. Het licht van bovenaf dat door meters water wordt gefilterd, de wonderlijke onderwaterwereld vol kleuren en vormen; het levert een serie tableaux vivants op met een bijna terloopse schoonheid. De plastic objecten lijken hun eerdere functionaliteit achter zich te hebben gelaten in dit nieuwe leven onder water.
Plastic Drift viert de schoonheid, de lichtheid van het leven, en wijst ons tegelijkertijd fijntjes op een door onszelf gecreëerd probleem en doet dit zonder grote woorden of drammerige boodschap.

 

De komende periode toont Peer In met veel plezier een selectie uit deze serie.

 

Sarah Engelhard werd geboren in Zambia, studeerde fotografie aan de Rietveld Academie en daarna Biologie en Marine Ecologie aan de UVA. Momenteel voltooit zij een promotie onderzoek in mariene ecologie aan de Griffith University in Australië.

Voor meer informatie over dit project en de kunstenaar zie:
www.sarahengelhard.com