Luuk Smits

Doing the Dishes

3 juli – 30 augustus 2015

 

Het project Doing your dishes is ontstaan vanuit de eerdere serie Doing my dishes waarin Luuk Smits zijn schone vaat zò construeerde in zijn afwasrek dat het er precies in paste. Daarbij ging hij op zoek naar zowel spanning in de constructie als in het beeld qua vorm, kleur en compositie. De vernuftige bouwwerken fotografeerde hij vervolgens zorgvuldig. Met deze serie solliciteerde hij na zijn afstuderen aan de KABK (2014) bij Hotel New York en werd daar aangenomen als afwasser. Deze baan leidde tot een volgende serie: Doing hotel dishes.
Vervolgens begon hij met Doing your dishes een afwas-service. Het concept is dat Luuk op uitnodiging en tegen vergoeding, bij mensen thuis komt afwassen. Van de schone vaat bouwt hij een kunstwerk dat hij op zijn persoonlijke monumentale wijze vastlegt en waarvan hij één unieke afdruk maakt voor zijn gastheer/vrouw.
Peer In toont met veel genoegen een aantal van deze foto’s (die dus niet te koop zijn) waarvan de kracht schuilt in de speelse blik op iets alledaags als een afwas. De bouwwerken zijn met veel aandacht gemaakt en dat is voelbaar in de foto’s. Het werk heeft daarnaast ook een voyeuristische component: we krijgen niet alleen letterlijk een blik in andermans keuken maar ook in het hoofd van Luuk Smits.

Wil je Luuk steunen met zijn nieuwe kunstprojecten en tegelijk zo’n mooi persoonlijk werk bezitten van je eigen vaat? Hij is nog te boeken!

Meer informatie over dit project en de kunstenaar:

www.luuksmits.nl
www.doingthedishes.org